Connect with us

Uncategorized

Как разработихме ваксина Covid-19 толкова бързо?

Published

on

Как разработихме ваксина Covid-19 толкова бързо?

От началото на пандемията, здравните работници са прилагали милиарди дози ваксини Covid-19. В тази специална функция говорим с медицински експерти за това как учените правят коронавирусните ваксини толкова бързо, без да компрометират безопасността.

Всички данни и статистически данни се основават на публично достъпни данни към момента на публикуването. Някои информация може да са остарели. Посетете нашия коронавирусен център за най-новата информация за пандемията Covid-19.

SARS-COV-2, вирусът, който причинява Covid-19, е идентифициран за първи път през декември 2019 г. До 11 декември 2020 г., Ваксината срещу Pfizer стана първата, която получи разрешение за спешна употреба от Администрацията по храните и лекарствата (FDA).

Създаването на ваксина за по -малко от 1 година не е малък подвиг. Докато коронавирусната пандемия направи нова норма на маскиране и физическо дистанциране, тя също така подтиква глобалното сътрудничество за изследване и разпространение на ваксини.

Въпреки това, ваксината е ефективна само ако хората са готови да я получат. С бързото развитие на научните изследвания някои може да се притесняват, че ваксината е била прибързана и с тези опасения идва колебанието на ваксината.

проучване, което се появява в природата през октомври 2020 г., изследва 19 държави, за да се проучи приемането на Covid- 19 ваксини. Изследователите установяват, че само 71,5% от анкетираните биха помислили да вземат ваксина срещу Covid-19 и че само 48,1% ще я приемат, ако техният работодател го препоръча.

До октомври 2021 г. здравните работници са доставили повече от 7 7 от 7 милиарди дози ваксина Covid-19 в световен мащаб. Въпреки това, колебанието на ваксината остава.

Според продължаващо проучване на фондацията на семейството на Kaiser, 16% от анкетираните „определено не“ да получат ваксината.

Като се има предвид, че най -бързата ваксина – ваксината срещу паротината, която сега е част от ваксината срещу MMR – отне 4 години, е естествено да се възползва от безопасността и ефективността на нова ваксина.

Д-р Сам Сун е главен жител в Медицинския колеж Baylor в Хюстън и директора на Индемичната фондация, нестопанска организация, която предоставя информация за Covid-19.

Той каза пред медицинския медицински Новини днес, че прозрачността през целия процес на ваксина ще бъде от ключово значение за развенчаването на дезинформация и изграждане на доверието на обществеността.

За повече съвети относно превенцията и лечението на Covid-19, посетете нашия коронавирусен център.

Други коронавируси

изследователите не започват от нулата, когато научиха за SARS-COV-2, вирусът, който причинява covid-19.

SARS-COV-2, е член на The Семейство Коронавирус. Според Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания има стотици коронавируси. Те включват четири, които могат idealica измама да причинят обикновената настинка, както и коронавирусите, които разпалват SARS, или тежък остър респираторен синдром, епидемия през 2002 г. и появата на MERS или синдрома на Близкия Изток, през 2012 г.

Д -р Ерик Дж. Ягер, доцент по микробиология в колежа по фармация и здравни науки в Олбани в Олбани, Ню Йорк, каза на MNT, че учените изучават коронавируси повече от 50 години. Това означаваше, че учените имат съществуващи данни за структурата, генома и жизнения цикъл на този тип вируси.

Д -р Ягер обясни: „Изследванията на тези вируси установяват значението на протеина на вирусния скок (и) При вирусна привързаност, сливане и влизане и [то] идентифицира S протеините като цел за развитието на терапии и ваксини за антитела. " Той продължи:

„Ранните усилия на учени от Оксфордския университет за създаване на ваксина срещу аденовирус срещу MERs предостави необходимия експериментален опит и основи за разработване на ваксина срещу аденовирус за Covid-19.“

H2> Световно сътрудничество

При нормални обстоятелства, правенето на ваксина може да отнеме до 10–15 години. Това се дължи на сложността на развитието на ваксината.

Д -р Майкъл Пари, председателят на инфекциозните болести в Stamford Health в Стамфорд, CT, каза на MNT, че ваксините обучават имунната ни система да помни инфекциозен агент без нас трябва да го заразят.

„Традиционно те са съдържали отслабени или инактивирани части от определен вирус (антиген), за да задействат имунен отговор в тялото. Тези ваксини ще подтикнат имунната система да реагира, колкото би имало при първата си реакция на действителния патоген. ”

Въпреки това, на фона на глобална пандемия, времето беше лукс, който светът не можеше да си позволи. Изследователите бързо мобилизираха, за да споделят своите коронавирусни данни с други учени.

Д-р Ягер каза, че благодарение на напредъка в геномните секвениране, изследователите успешно разкриха вирусната последователност на SARS-COV-2 през януари 2020 г.-приблизително 10 дни След първите съобщени случаи на пневмония във Вухан, Китай. Способността за бързо проследяване на изследвания и клинични изпитвания беше пряк резултат от това световно сътрудничество.

Финансирането за изследване на ваксината Covid-19

Изследванията на ваксините са скъпи. През 2018 г. проучване в Lancet Global Health оцени разходите за ранно развитие и първоначалните клинични изпитвания за безопасност, за да бъде типична ваксина в границите от 31–68 милиона долара. Мащабните изпитвания за определяне на ефикасността на кандидата за ваксина биха добавили към тези цифри.

В ускорен график с нов коронавирус, тази цена може да бъде по -висока. Поради тази причина финансирането от източници, вариращи от правителството до частния сектор, беше от решаващо значение при извършването на ваксини Covid-19.

В Съединените щати скоростта на операция Warp (OWS) си партнира с множество институции, включително националните Институти по здравеопазване (NIH) и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), за разработване, производство и разпространение на 300 милиона дози до началото на 2021 г.

„чрез предоставяне на ресурси и поемане на финансовия риск, OWS Позволява на компаниите да произвеждат и запасяват дози ваксини, дори преди компанията да разбере дали ваксината ще работи “, каза д -р Ягер.

„Освен това, инвестирайки в множество компании и ваксини наведнъж, OWS увеличи шансовете да има ваксина или ваксини, достъпни до началото на 2021 г.“, добави той.

Европейската комисия също финансира няколко кандидати за ваксини и работи с други при обещание на 8 милиарда долара за изследвания на Covid-19.

Работната група за ваксини на Обединеното кралство също е значителен принос за голямо разнообразие от ваксини за изследване на ваксините. Получателите на това финансиране помогнаха за развитието на ваксината AstraZeneca. Дизайнерите на тази ваксина бяха първите, които публикуваха резултатите от ефективността на партньорската ефективност от фаза 3 изпитвания.

ТРНК технология

ваксините Pfizer и Moderna Covid-19 бяха първите ваксини за мРНК, че хората, които хората Получен извън клиничните изпитвания.

Д -р Томас Кениън, главен здравен директор на Project Hope и бивш директор на CDC Center for Global Health, заяви пред MNT, че технологията на мРНК е нещо, върху което NIH работи за някои Време.

Д -р Кениън обясни, че ваксините за мРНК доставят генетичния материал на протеина на коронавируса. След това нашите собствени клетки използват информацията, съхранявана в мРНК, за да направят S протеините. След това имунната система е „обучена“ да разпознава тези шипове, подготвяйки я за бъдеща атака.

„Когато се оспорва с реалния вирус, имунната ви система атакува реалния повърхностен протеин на вируса и го инактивира чрез я инактивира чрез я инактивира чрез я инактивира през я инактивира и инактивира чрез инактивира the immune system capabilities,” Dr. Kenyon told MNT.

Concerns over mRNA vaccine

According to Dr. Kenyon, misinformation surrounding mRNA vaccines stems from a concern that the vaccine infects people with Вирусът.

„Никой не се заразява с ваксина Covid-19. Това е само повърхностният протеин, който би бил възпроизведен, защото ви дадохме РНК на Messenger. Това не е целият вирус “, обясни той.

Едно погрешно схващане е, че ваксината срещу тРНК не би била полезна, когато вирусът мутира.

проучване от юли 2020 г., което се появява в границите в Микробиологията потвърждава, че вирусът мутира. След анализ на 48 635 проби от SARS-COV-2, изследователите идентифицират средно 7,23 мутации на проба.

Докато мутациите са сигурност, д-р Сън каза, че това не трябва да е причина за аларма.

„Има приблизително 250 000 варианта или щамове на SARS-COV-2 секвенирани в лабораторията. В по -голямата си част вирусът има ниска степен на мутация в сравнение със скоростта на мутация на грипния вирус “, обясни д -р Сън. „Спайк протеинът е важен за способността на вируса да заразява клетките на хората. Мисля, че това не би мутирало достатъчно ваксините да бъдат неефективни. ”

Друго притеснение е дали естественият имунитет би бил по -ефективен от ваксината. Въпреки това, CDC проучване от ноември 2021 г. установява, че ваксините за мРНК-ковид-19 са около пет пъти по-ефективни за предотвратяване на хоспитализация, отколкото предишна инфекция.

„Естественият имунитет не е по-добър от имунитета, придобита с ваксина. Тези ваксини имат потенциал да ви осигурят защитен имунитет без рисковете, свързани с инфекцията “, каза д -р Ягер пред MNT.

строги указания за клинични изпитвания

в САЩ, FDA Внимателно преглежда данните от всяка фаза на клинично изпитване, преди да предостави одобрение или в случай на спешни случаи на обществено здраве, разрешение за спешна употреба.

д -р Кениън каза, че преди да започне всяко клинично изпитване, мониторинг на данни и безопасност Съветът трябва да одобри протокол за проучване.

Изпитване на фаза 1 се фокусира върху безопасността на кандидата за ваксина. Изследователите дават ескалиращи дози от ваксината на здрави доброволци, за да определят страничните ефекти и поносимостта.

Фаза 2 изпитвания разширяват набирането си и могат да включват участници със здравословни състояния като затлъстяване, рак и диабет. Има и активно набиране на персонал за участници в различни демографски данни. Изпитването продължава да тества безопасността на ваксината и разглежда първоначалната ефикасност на лекарството и как се отразява на имунната система.

Фаза 3 изпитвания набира хиляди участници за измерване на ефикасността на ваксината за предотвратяване на заболяването.

Клиничните изпитвания могат да комбинират техните фази, които според д -р Ягер е често срещана практика, която все още се държи за едни и същи етични, научни и статистически стандарти, както когато всяка фаза се извършва отделно. Той обясни:

„Едно потенциално предимство на комбинираните изпитвания, особено във фаза 2/3, е, че тъй като ваксината се оценява в подгрупи от индивиди, резултатите от проучването ускоряват идентифицирането на факторите на пациента, които влияят на факторите на пациента, които влияят на факторите на пациента, които влияят на факторите на пациента, които влияят Безопасност или ефикасност на ваксината. ”

Д -р Ягер каза, че основен фактор за бързото завършване на клиничните изпитвания е голям интерес към доброволците за изследвания на ваксините. Това помогна за записването на целите за постигане на хиляди хора сравнително бързо.

Друг фактор беше увеличеният брой сайтове за тестване, за да се улесни записването и събиране на големи количества данни.

Мониторинг на безопасността след ваксинация

дори след разрешение за спешна употреба има разрешение Беше предоставен, д -р Кениън каза, че учените ще продължат да събират данни за безопасността, тъй като ще следват участниците до 2 години. Това добавя още един слой успокоение, тъй като човек преминава от изпитание към настройка в реалния живот.

„Изпитанието е десетки хиляди участници, но за ваксинната програма вие влизате в милионите. Макар и малко вероятно, това може да разкрие някакви неоткрити токсичности, които не са били взети от изпитването. ”

CDC ще следи безопасността след ваксинация за остри грижи и заведения за дългосрочна грижа чрез Националната мрежа за безопасност на здравеопазването. За общото население има приложение за смартфон, наречено V-Safe.

„Това е система за смартфони, в която ще се свържете активно от CDC, за да видите как се справяте, след като сте ваксинирани и [[ Следователно тя] ще вземе всички неблагоприятни събития, които не са били взети в изпитванията “, обясни д -р Кениън.

MNT извличане

Пандемията е въвела в нова ера на ваксинни изследвания. Комбинацията от глобалното сътрудничество на учени и разработването на мРНК ваксини е близка до „момента на кацането на луната“, според д-р Ягер.

тъй като случаите на Covid-19 продължават да нарастват да нарастват В много области на света предизвикателството за широко разпространение на ваксината ще се крие в неговото усвояване от обществеността.

За актуализации на живо за най-новите разработки относно романа Coronavirus и Covid-19, щракнете тук.

  • Имунна система / ваксини
  • Инфекциозни заболявания / бактерии / вируси
  • Фармацевтична индустрия / биотехнологична индустрия

Contents

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2017 Rimbabara Daily