Da’i Farhan Perjelas Isu Kahwin Janda Anak 8, Mungkin Kerana Dia Berdendam Sehingga Sanggup Menfitnah

Semalam kecoh di media sosial isu perkahwinan juara Da’i Pendakwah Milenia, Da’i Farhan yang katanya sudah menikah dengan seorang janda anak 8 tanpa redha isteri pertama yang sedang sarat hamil.

Menerusi posting viral Ches Al-Maliki di Facebook, wanita ini mendakwa Da’i Farhan telah bernikah dengan seorang wanita yang berstatus doktor pakar dan menceritakan serba sedikit masalah yang dihadapi isteri pertama, Fatin yang tidak redha dengan perkahwinan kedua suaminya.

Surat terbuka untuk Da’i Farhan 

Berikut apa yang diluahkan Ches Al-Maliki melalui postingnya yang viral semalam.

“Mungkin kerana dendam” – Da’i Farhan

Enggan dirinya menjadi sasaran caci makian netizen lagi, Da’i Farhan akhirnya buka mulut dan memperjelas apa yang sebenarnya berlaku kepada dirinya dan keluarga sekarang.

Menerusi perkongsian di Instagram, Da’i Farhan memuat naik satu perbualan WhatsApp antara isteri pertamanya dengan perunding kewangan tersebut.

Jelas Da’i Farhan, punca fitnah ini disebarkan ialah kerana keengganannya memberi izin kepada isteri untuk membeli rumah dengan perunding kewangan tersebut sehingga wanita itu menyebarkan cerita yang bukan-bukan tentang keluarganya.

Buat setakat ini, tiada penjelasan lain dari Da’i Farhan berkenaan hal tersebut. Pendakwah muda tersebut katanya telah mendirikan rumah tangga dengan Dr Erin Naqim di Tanah Suci beberapa bulan lalu.

Beliau kemudian mengadakan majlis resepsi pada Oktober lepas di Hamshire Flora Terrace, KL pada Oktober lepas.


Apa-apapun marilah kita doakan yang baik-baik buat keluarga ini.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja dan sila like share page Lawak Santai.

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*