Jihan Muse Cerita Kan Seakan ‘bingung’ Adakah Benar

KUALA LUMPUR: “PEMERGlAN Abam mengingatkan kita mengenai kem4tian yang tidak mengira waktu. Rezeki Abam menghadap Ilahi dalam keadaan yang tenang,” kata pelawak dan pengacara Jihan Muse yang menganggap kem4tian pelawak Abam sangat dicemburui berikutan arw4h seorang yang sangat baik.

Jihan berkata, melihat pem3rgian Abam yang begitu mudah serta kehadiran ribuan jemaah untuk solat jen4zah adalah sesuatu yang tidak boleh dirancang.

“Siapa yang tak nak pergi dalam keadaan tidur dan masjid dipenuhi dengan lautan manusia untuk mengiringi jen4zah Abam hingga ke perjalanan terakhlrnya.

“Semua itu tidak boleh dirancang. Saya tidak boleh nak cakap diri saya baik dan mendapat pengakhiran yang begitu. Namun, apa yang berlaku mengajar kita untuk sentiasa berbuat baik dengan orang.

“Abam seorang insan yang berhati mulia. Ramai yang menyayanginya dan saya tiada masalah langsung dengannya. Malah, kita juga tak pernah dengar cerita burvk tentang dia selama ini,” katanya.

Menurut Jihan, pem3rgian Abam sesuatu yang amat mengejutkan apabila satu demi satu orang terdekat dengannya menghadap Ilahi.

“Saya tak sempat nak habis sedih dengan kehil4ngan beberapa orang hebat dalam industri seni yang saya kenali rapat seperti Din Beramboi, Pak Yus, Abg Pitt Hamzah serta Lok U.

“Dan, semalam dikejutkan pula dengan berita arw4h Abam menlnggal dunla. Saya seakan ‘bingung’ adakah benar berita yang saya terima ini? Semuanya, saya rapat dan pernah bekerjasama sekali,” katanya.

Tambah Jihan, lebih membuatkan dia pilv dengan pem3rgian Abam apabila mengenangkan nasib anak tunggalnya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia lapan bulan.

“Apa yang membuatkan saya lebih pilv, ketika memikirkan anak dia. Bila dah jadi mak kita faham macam mana anak itu bila membesar nanti.

“Tak sempat nak mengenali ayahnya dan apakah dia ingat wajah ayahnya? Itu yang paling sedih,”katanya.

Terdahulu, pelawak popular Abam Bocey, 32, menlnggal dunla di kediamannya di Gombak, Selangor jam 8.30 pagi semalam dipercayai akibat dem4m panas.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : HM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*