Isteri Fad Bocey Kongsi Momen Terakhir, “Masa Kemas Dia Naik Bilik Dan Peluk Puas-Puas”

Isteri kepada pelawak dan Bintang Muzikal Lawak Superstar Fad Bocey, Nur Syahirah A Rahman berkongsi momen terakhir pembantu rumahnya bersama anak-anak sebelum pulang ke Indonesia.

Tidak dapat menahan sebak, Syahirah atau lebih mesra dengan panggilan Syeera berkongsi video pendek beserta coretan istimewa buat pembantu rumahnya di akaun Instagram hari ini. Menurut Syeera, pembantu rumahnya itu merupakan seorang yang sangat baik, tidak banyak merungut dan rapat dengan anak-anaknya.

“Bye bibik, after we go through so many helper dan Titin Patimah yang paling last dan bertahan selama 2 tahun lebih. Dia manusia pasti buat silap, bila buat silap tentunya kita jadi singa.

“Tapi tak penah simpan dalam hati bila marah dia, hanya marah waktu salah dan lepas tu lupakan sebab bila kitorang kerja dialah yang urus rumah, jaga anak-anak, suap anak-anak makan, masa masak dialah tolong melayan anak-anak dan macam-macamlah.

“Tangan dia macam 10, tak penah sakit weh dan sangat hebat selama dua tahun lebih sekali pun tak pernah bawa dia pergi klinik. Dia cuma penah demam batuk, minta panadol lepas tu lega. Tenaga dia sangat hebat, mintalah dia buat apa sikit pun tak berkira, sebab tu kitorang tak pernah berkira dengan dia.

“Mahal baju aku mahallah baju dia. Bila beli baju tidur dekat Giant sama juga bajunya untuk aku. Suka bila tengok orang bersih kemas sebab jaga anak-anak, kita kena make sure helper kita jaga kebersihan.

“Dia boleh ikut rentak kami yang jenis particular bab bersih ni. Dua tahun setiap bulan sembilan mesti sambut hari jadi dia tapi tahun ni bibik dah balik kampung.

“Mungkin lebih bermakna bila sambut dengan keluarga sendiri. Tahun depan harapnya kita dapatlah raya lagi pakai baju sedondon macam tahun ni.

“Dia tak pernah mintak phone selama dua tahun kerja, dia cuma tunggu bila suami dia call phone kitorang baru la dia teruja nak cakap. Jadi bila dia dah nak balik kitorang hadiahkan dia phone baru. Seronok dia, phone tu tujuan untuk senangkan dia hubungi anak-anak.

“Bye bibik, ni malam terakhir kitorang nak hantar bibik ke rumah makcik sebab kitorang nak balik kampung awal. Penerbangan dia hari Selasa jadinya tak sempat hantar.

“Untuk tak nak bagi budak-budak nangis, masa kemas-kemas barang bibik naik bilik diorang peluk diorang puas-puas. Sebab belum tentu lepas ni kita jumpa lagi ke tak tapi saya selalu doa bibik akan balik. Hayyan keep cakap nak ikut bibik. Zayyan keep cakap bibik datang lagi ya.

“Habis aku yang rakam tu korang rasa macam mana? Aminah bila dah tengok semua peluk dia macam faham sangat bibik akan pegi jauh. Terima kasih bibik untuk dua tahun kenangan pahit manis kita. Terima kasih uruskan anak-anak tanpa mengeluh.

“Kalau anak-anak biadap dengan dia, tak penah daddy diorang biarkan. Kau buat bibik depan kitorang ha memang siaplah daddy dia bedal. Please doakan bibik balik semula,” coretnya.

Terdahulu, Syeera dan Fad telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2015. Hasil perkahwinan itu, pasangan ini dikurniakan tiga cahaya mata, Adrazin Hayyan, Adrazin Zayyan dan Nur Aminah Mishall.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Ariana Rose

Sumber: gempak, tubeviral dan ig

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*