Connect with us

ISU SEMASA

Pernah Tular Dihempap Peti Sejuk, Tahap Kesihatan Fawwaz Makin Positif!

Published

on

Pada bulan Julai tahun lepas (2019), terdapat satu berita yang agak mengejutkan rakyat Malaysia dimana seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun (pada masa itu)  parah selepas dipercayai dihempap sebuah peti sejuk di rumahnya di Taman Cempaka.

Kejadian menyebabkan mangsa, Muhammad Fawwaz Adli Mohd Bukhari cedera telah pada bahagian kepala. Peristiwa hitam ini telah menyebabkan kehidupan Fawwaz berubah 360 darjah.

Pada bulan November 2019, doktor telah mengesahkan bahawa Fawwaz mengalami masalah pendarahan di kepala dan kekejangan saraf. Dari seorang kanak-kanak yang ceria, dia hanya mampu terlantar di atas katil.

Melihat akaun Facebook milik ibu Fawwaz, beliau dilihat telah mengucapkan syukur diatas perkembangan positif  dari hari ke hari anaknya kecilnya itu.

Malah turut menyentuh hati, Fawwaz dikatakan telah dapat menggerakkan anggota tangan serta kakinya dan kini semakin aktif. Ibunya juga dilihat turut memuat naik beberapa keping gambar Fawwaz yang terkini.

Terdapat perubahan ketara yang dapat dilihat didalam gambar berkenaan. Fawwaz dilihat kelihatan lebih sihat berbanding kondisinya pada tahun lepas.
Sudah pastinya, perkara ini telah membuatkan orang ramai gembira dan bersyukur mengenai pekembangan positif Fawwaz ini. Diruangan komen penuh dengan kata-kata kesyukuran dan doa agar anak kecil itu dapat membesar dengan sihat serta lebih kuat.
Sumber: Facebook, PAMA.
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Rimbabara Daily