Connect with us

ISU SEMASA

Rindu Jaga Kluster Tabligh, Siap Bagi RM5 Kepada Doktor Tanda Terima Kasih Buat Netizen Sebak

Published

on

Selepas selesai menempuhi cab4ran merawat jemaah tabligh, kini barisan hadapan didatangi dengan dua kluster baru. Namun baru-baru ini, kecoh di media sosial berkaitan kluster overseas yang menunjukkan pelbagai ragam sehingga menimbulkan rasa kurang senang dalam diri barisan frontliner kita. Maka sehingga kini, para petugas kesihatan mengakui terdapat perbezaannya apabila mengendalikan kluster anak-anak tahfiz.

Bagi Doktor RM 5

Menurut perkongsian seorang pengguna Facebook, anak-anak tahfiz ini sangat mudah diuruskan semasa dalam tempoh kuarantin. Ramai frontliner tersentuh dengan warkah yang ditinggalkan oleh anak-anak syurga ini. Sering mengucapkan terima kasih dan tidak pernah merungut, ada juga yang sempat menitipkan wang RM5 kepada seorang doktor.

Al-Quran tak tinggal, solat hajat setiap jumaat

Jika terdapat kluster overseas yang bertindak mem4ki hamun frontliner namun berbeza dengan anak-anak tahfiz ini. Mereka sentiasa mendoakan semoga para doktor dan kakitangan disana sentiasa dilimpahkan rezeki dan kesihatan yang baik. Dalam pada itu, mereka juga tidak pernah lupa untuk mengalunkan ayat-ayat Al-Quran dan melakukan solat hajat setiap hari Jumaat.

Berhimpit dalam dewan tak ada aircond

Semalam viral tentang kluster overseas demand tentang makanan kuarantin yang dihidangkan. Golongan ini sedikit sebanyak telah menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan netizen kerana dianggap tidak bersyukur. Ternyata perkara ini sungguh berbeza dengan kluster anak-anak tahfiz. Mereka sentiasa menerima apa sahaja walaupun terpaksa berhimpit dalam sebuah dewan yang tiada aircond.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: Utusan / KD

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Rimbabara Daily