Selepas Netizen Cakap “Dah Tua Pun Tak Boleh Beranank”, Ini Jawapan Balas Alyah

Penyanyi Datin Alyah telah memuat naik sekeping foto bersendirian di akaun Instagram (IG) menerusi sebuah entri terbaru. Menerusi gambar tersebut, Alyah menulis kata-kata semangat untuk dirinya sebagai kapsyen.

“I was born in the thunderstorm, I grew up over night, I play alone i played on my own, I survived….Queen ALYAH coming soon..Black swan edition”

Namun, tiada angin tiada ribut, terdapat seorang netizen yang meninggalkan komen kes4t dengan mengaitkan suami Alyah, pengarah muzik Datuk Ramli MS.

“Tanpa suami di sisi tak guna wahai alyah81. Sia-sia je tua tak boleh buat anak. Suami pulak hampir rebah ke bumi,” tulisnya. Alyah tidak berdiam diri malah terus bertindak membalas komen individu terbabit.

“Kesian kat awak. Kerja jaga rumah tangga orang je. Allah SW tu sebaik-baik perancang. Cuba awak belajar baca Al-Quran dan kisah Nabi Insya-Allah awak akan jadi manusia yang peka dengan hati dan perasaan orang lain.

“Tak takut ke awak tanpa kemaafan hati yang awak s4kitkan tu. Mungkin awak dah terbiasa nak cari viraI dan popular dengan cara macam ni,” tulis Alyah. Rata-rata pengikut Alyah turut tidak berpu4s hati malah berpesan supaya Alyah tidak melayan individu tersebut.

“Sabarlah Alyah81 mulut orang tak boleh kunci, setiap orang yg mengata Allah swt mendengar, kalau tak di dunia pasti di akhirat kadang2 Allah swt bayar cash..t4kut kita….”

“memang kena jadi b0d0h dulu ker bru bleh komen?? Komen mcm org kur4ng ak4I jer..kesian kau ni..org2 mcm kau ni la yg nti merangkak2 kt masyar..kesian..n00b sangat..”

“setiap org ada privasi masing2..Sblm nie pernah tgk live alya ade je suami dia lalu2 kat rumah..Kalau x ada perkara baik nk cakap baik diam je awak..”

Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasliah Abu Hasan bernikah dengan Ramli di Indonesia pada 18 Mac 2013.

Jadual Padat, Alyah Tangguh Raw4tan Kesubur4n

Penyanyi popular Datin Alyah mengakui dia terpaksa menangguhkan hasrat untuk menjalani raw4tan kesubur4n In Vitro Fertilization (IVF) dalam usaha mendapatkan cahaya mata kerana agenda seninya sangat padat ketika ini. Mengulas mengenai raw4tan IVF pula, kata Alyah, banyak $yarat yang perlu dipatuhi sepanjang proses raw4tan terbabit.

“Menurut d0kt0r p4kar, saya perlu berehat daripada aktiviti seni selama tiga hingga empat bulan ketika pro$es raw4tan dijalankan untuk memastikan ia berjaya. Sedangkan, jadual seni saya padat sehingga tahun depan.

“Selepas single Jutaan Purnama, saya juga baru melancarkan single terbaru berjudul Meluruh dan sibuk untuk mempromosikannya pada peminat ketika ini.

“Namun, jika ada rezeki daripada Allah SWT untuk saya dan suami mendapat cahaya mata lebih awal, pastinya kami terima dengan hati terbuka,” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Ariana Rose

Sumber: gempak, hmetro dan ig

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*