Suami Tidak Percayakan Rawatan Islam Sehinggalah Ustaz Ini Datang Dan Segala Rahsia Terbongkar

Gambar di atas sekadar hiasan

Kisah ini berdasarkan dari Ustaz Norazri Medzlan, apa yang akan anda baca memang selalu terjadi dalam masyarakat kita.

Semoga kisah ini boleh dijadikan ikhtibar. Insyallah.

Sakit tetapi doktor hospital beritahu dia sihat

Sebelum ar wah suaminya men1nggal. Suaminya mengadu kerap sakit kepala dan mimpi yang menakutkan seperti jatuh dari tempat tggi, berada di perkuburan, di kelilingi dengan binatang berbisa. Ar wah suaminya susah untuk pergi ke pusat rawatan islam. Ia kata ia tiada gangguan dan tak percaya benda-benda mestik ni.

Hari ke hari suami nya mula tidak selera makan, batuk tak berhenti, sesak nafas, demam di waktu malam dan emosinya berubah (nak marah je) semua belaku dlm masa yang sangat singkat. Keluar masuk hospital namun doktor sah kan beliau sihat.

Ar wah suami tidak percaya pada rawatan Islam

Puas isterinya ajak ke perubatan islam, tapi ar wah suaminya tak percaya. Ada juga isterinya buat rawatan melalui jarak jauh namun tetap sama. Saya tanya kenapa suaminya tidak mahu ke pusat rawatan islam?.

Apa yang isterinya tahu, suaminya dah tak percaya dengan ustaz-ustaz yang merawat sbb ar wah ayahnya penah kena tipu ribuan ringgit semasa ar wah ayahnya berubat di satu tempat.

Sejak dari itu suaminya tak percaya dengan ustaz-ustaz ni. ( nila setitik rosak susu sebelanga). Hari ke hari kesihatan suaminya semakin teruk. Sehingga suaminya tidak mampu bergerak hanya terbaring.

Isterinya panggil saya untuk rawat suaminya dirumah. Bila saya tgk suaminya dah kronik. Alhamdulillah suaminya terima kedatangan saya dengan senyuman. Selesai rawatan saya tanya ada sakitkan hati sesiapa ke?.

Akhirnya semua terbongkar

Beliau diam sambil pejam mata. Dengan nada slow beliau beriahu saya, ada orang hutang duit dengan beliau, tapi bila beliau mintak orang tu maki hamun dia. Sehingga ada sedikit pergaduhan.

Daripada kejadian itu beliau rasa gelisah untuk tidur, tidak sihat sehingga beliau menghembus nafas terakhir 2 mggu lepas. Kerana duit hilang pertimbangan.

Apa yang admin boleh simpulkan, sesungguh setiap apa yang berlaku atas kehendakNya. Bagaimanapun kita sebagai manusia perlu berusaha untuk menyelesaikan masalah selagi tidak bercanggah dengan Islam, seterusnya berdoa dan tawakkal.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Ariana Rose

Sumber : kualalumpurviral

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*